• Volvo Museum
    Foto: Volvo Museum

Volvo Museum

Volvo Museum som ligger på Hisingen bredvid Arendal Skans i Göteborg önskar Dig välkommen till en värld av ikoniska bilmodeller, innovationer och konceptfordon. Museets samlingar är fyllda med allt från personbilar, bussar och lastbilar till motorer och anläggningsmaskiner. Volvo Museum finns till för att bevara Volvos historia och göra den tillgänglig för allmänheten.

Alltsedan museet invigdes 1995 har Museets samling fortsatt att växa. Och förutom utställningsfordonen har Volvo Museum under åren också samlat på sig ett omfattande arkiv av historiska dokument och bilder som ger en unik inblick i hur ett av Sveriges mest framgångsrika exportföretag växte fram. Bland bilar kan exempelvis nämnas,  Pehr G. Gyllenhammars röda Volvo 244 Turbo. Gunnar Engellaus tjänstebil Volvo P1800 med flera.    

Det drivs gemensamt av Volvo Car Group och Volvokoncernen (där bland annat Volvo Lastvagnar, Volvo Bussar, Volvo Penta och Volvo Construction Equipment ingår). I Museet finns det kafè och souvenirshop. Källa: Volvo Museum, Prisma VG. 

Ett urval av aktuella och kommande utställningar

Kontaktinformation
Volvo Museum
Adress: Arendal Skans, 405 08 Göteborg
Telefon: +46 31 66 48 14
E-post: museum@volvo.com  
Till Hemsida: volvomuseum.com
Reseplanera
Hitta hit se karta