Foto: Västerarvet

Vitlycke Museum

Adress: Vitlycke 2, 457 93 Tanumshede
Telefon: + 46 10 441 43 10
E-post: vitlyckemuseum@vgregion.se
Service: Museibutik, kafé 
Övrigt:
Till tillfälliga utställningar, hitta, karta, info ↴
Till Hemsida

Vitlycke Museum

Vitlycke Museum i Tanum i Bohuslän är ett upplevelse- och kunskapscentrum för Tanums världsarv. Museet skall informera och kommunicera kring brons-åldern och världsarv – öka kunskapen och intresset för den här tidsepoken, landskapet och våra hällristningar. Museet  är ett museum och är en del av Västarvet. Det ligger i Tanums världsarvsområde och är ett informationscentrum för hela världsarvsområdet. Bredvid museibyggnaden ligger en rekonstruerad bronsåldersgård som består av två långhus och ett otal odlingar och hägn. Där finns även en verkstad där hantverksmetoder från bronsåldern visas.


Missa inte Bronsåldersgården som visar en annan del av bronsåldern än hällristningarna. Skräddö är en ovanlig kombination av rastplats för bilister, utställning över världsarvsområdet och en tidsmaskin som tar oss tillbaka till bronsålderns värld. Den nya utställningen Bilder, bronser & berättelser på Vitlycke museum tar dig med på en tidsresa till bronsålderns värld i Världsarvet i Tanum. Du lär känna några av dåtidens Tanumsbor, Akaz, Nenna, Alawin, Glicc och Glär.


Vill Du fika så finns Café Bronze och vill Du handla så finns det en välfylld museibutik. Museet anordnar även guidningar. Sociala Medier: Facebook, Twitter, YouTube och Instagram. Källa/Foto: Vitlycke Museum/Västarvet.