Foto: Vänermuseet

Vänermuseet,  "Kistetitt – Strama mönster och fria tolkningar”

Pågår: 17/11 - 31/3 2020

Det är Vänermuseet som har producerat vandringsutställningen "Kistetitt – Strama mönster och fria tolkningar” som visas på Vänermuseet den 17 november 2019 till och med den 31 mars 2020. Kistetitt handlar om textil tradition med inriktning mot broderi. Utställningen hyllar Lisa Melén och Lilli Zickerman, som ägnade sina liv åt att inventera, återskapa och bevara en otroligt rik mönsterskatt. Brodösen Inger Strömbergs hyllning till Lisa och Lilli visas tillsammans med fria tolkningar av elever och broderiföreningar i Skaraborg.

Denna fantastiska mix av broderande konstnärer i olika åldrar och uttryck möts i en skön samverkan, där museibesökarna inbjuds att medverka med nål och tråd i en föränderlig och färgstark utställningKälla: Vänermuseet.