• Foto: Universeum
  • Foto: Universeum
  • Foto: Universeum
  • Foto: Universeum

Universeum

Adress: Södra Vägen 50, 412 54 Göteborg
Telefon: +46 31 335 64 00
E-post: info@universeum.se
Service: Museibutik, kafé, restaurang 
Övrigt: Till tillfälliga utställningar, hitta, karta, info ↴ 

Till Hemsida

Universeum

Du hittar Universeum vid Korsvägen mitt i Göteborgs hjärta strax precis bredvid Svenska Mässan, Liseberg och Världskulturmuseet. Här får barn och vuxna utforska världen genom naturvetenskap och teknik. Universeums hus är fullt av upplevelser och lärmiljöer som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet. Med vetenskapen som bas och en pedagogik som engagerar utmanar Universeum människor att utveckla sina liv och agera för en hållbar värld.

Universeum har över en halv miljon besökare varje år. Det gör Universeum inte bara till Nordens mest besökta science center och en av de tio mest besökta anläggningarna i Sverige, utan också till en viktig kraft i samhället. Tillsammans med Universeums grundare och samarbetspartner stärker Universeum kompetensförsörjningen och bidrar till en hållbar utveckling.

Universeum har ett flertal fasta utställning, Exempelvis: Regnskogen Från toppen av det nybyggda, 25 meter höga, kapokträdet får du utsikt över Sveriges största regnskog. Här finns en unik kollektion av djur och växter i 18 000 kubikmeter tropisk värme. Under vintern och våren har arbetet med att färdigställa den nya Regnskogen pågått för fullt. Allt från massiva betonggjutningar till plantering av de 1 642 växterna från Costa Rica och bygge av nya djurhägn har gått på högvarv. Nu är Regnskogen redo att ta emot nya och gamla besökare som får uppleva sydamerikansk tropik mitt i Göteborg.

Nya Reptilariet
På påskafton den 31 mars 2018 öppnar Reptilariet, en helt ny kunskapsupplevelse på Universeum med en världsunik samling reptiler. Här finns till exempel världens längsta giftorm kungskobran och inlandstaipanen, världens giftigaste orm. I terrarierna hittar man också några av de mest sällsynta reptilerna i världen, i djurparker såväl som i naturen.

Samtidigt som Rymdveckan inleds har Universeums nya utställning Rymdresan premiär som handlar bland annat om människan och rymden. I 17 digitala, 11 taktila och 10 faktastationer kommer besökarna få lära sig om jorden, månen, Mars, solsystemet och rymdfart. Hur är det att resa och leva i rymden? Och hur bidrar rymdforskning och rymdindustri till samhällsnyttan?

Butik, kafé och restaurang finns i Universeums lokaler.

Sociala Medier: Facebook, Twitter, YouTube och Instagram. Källa/Foto: Universeum.