Vänersborgs Konsthall, Tryckare

Pågår: 30/11 - 15/1

Medverkande konstnärer: Ewa Brodin, Camilla Engman, Lars Fernell, Carina Fihn, Kjellåke Gerinder, Berit Jonsvik, Andreas Korsar, Pia König, Pia Mauno, Åke Nordström, Michaela Peterson, Anne Pira, Ragnar Schmid, Anna Unsgaard och Lars Åsling

Konstepidemin är ett ateljéområde vid Linnéplatsen i Göteborg. Här arbetar 130 konstnärer.

Grafikverkstaden på Konstepidemin är en särskild plats.

I centrum står tryckpressen som ett altare för visionära möjligheter och esoteriska experiment. Runt om, rationella arbetsbänkar för olika stationer i den grafiska processen: färgbord, varm- och kallhäll, pappersbord, bassäng för papper och handuksförsedda torkbord. Längre in utrymme för fotoöverföring, tvättrum och syrarum för etsning.

Det är det hela.

Här samlas konstnärer i en nog så ovanlig arbetsgemenskap. Tekniken för oss samman. Vi jobbar i olika tekniker, etsning, fotogravyr, kartongtryck, träsnitt. Vi tycker olika, vi har säkert olika ideal också.

Men vi pratar. Särskilt vissa fredagar då vi jobbar tillsammans och avslutar med filosofiskt After-work. Vi samlas runt pressen och allt avhandlas från senaste världshändelsen till den mest praktiska etsnålen och ”Vem fan har lämnat tryck på filten nu igen”.

Något har växt fram, vi har tagit och gett. En inspiration har vuxit.

En skärva av detta vill vi visa på Vänersborgs Konsthall. Källa: Vänersborgs Konsthall.