Skövde Stadsmuseum, ​Kiss The Exhibition

Pågår: 25/5  - 31/8

Alexander Johansson från Falköping har varit ett Kiss-fan sedan 80-talet och har en av Sveriges största samlingar med Kiss-prylar.
Alexander gjorde sin första Kiss-utställning 2004 och han har sedan turnerat genom hela landet och utomlands med delas av sin unika samling. På lördag är det vernissage för en specialbyggd utställning i Skövde Kulturfabrik med flera föremål som inte visats tidigare.

Kiss The Exhibition är en annorlunda utställning för Kulturfabriken och riktar sig delvis till en ny publik för huset. Från maj till augusti 2019 kommer utställningslokalen att vara fylld av bandets häftiga scenkläder, glänsande guldskivor, en massa Kiss-leksaker och ett flipperspel. Ett antal föremål kan beskådas för första gången, exempelvis en sampler från sent 90-tal använd av Kiss live och programmerad med den berömda brandsirenen i slutet på låten Firehouse. Källa: Skövde Stadsmuseum.