Foto: Kalle Sanner

Nordiska Akvarellmuseet

Adress: Södra Hamnen 6, 471 32 Skärhamn  
Telefon: + 46 304 60 00 80
E-post: info@akvarellmuseet.org
Till Hemsida, Till Blogg
Service: Museibutik, kafé 
Övrigt: Karta, hitta, utställningar, info ↴

Besök Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn och få en upplevelse utöver det vanliga. Här kan du möta den internationella konstens intressantaste företrädare eller klassisk akvarell. En mötesplats anpassat till en verksamhet kring konst, kultur, natur och människor.
I huset finner du utställningssalar där det i genomsnitt visas sex olika utställningar per år. Samlingssalen rymmer ett rikt utbud av kultur i olika former, musik, dans, teater och föreläsningar, seminarier, konferenser och samtalskvällar.

Nordiska Akvarellmuseet har gästateljéer för uthyrning på Bockholmen, tvärs över vattnet. Museibutiken, granne med utställningssalarna, har ett stort sortiment av bland annat målarverktyg och färg. I närheten av utställningssalarna ligger också den Öppna verkstaden och en trappa upp den större Experimentverkstaden med utrustning för konstnärligt arbete, undervisning och forskning.
 
Restaurang "Vatten - gourmet och kafé" med uteservering och utsikt över vattnet ligger i museets lokaler. Sociala Medier: Facebook, Twitter och Instagram. Källa: Nordiska Akvarellmuseet. Foto: Kalle Sanner.

Eva Lindström – ur museets samling

Under flera år har Nordiska Akvarellmuseet uppmärksammat bilderböcker som konstform, genom utställningar och forskningsprojekt. Läs mer »