• Munkedals Jernväg
    Foto: Munkedaks Jernväg, PrismaVG

Munkedals Jernväg

Upplev en 3 km lång naturskön tågresa på den äldsta järnvägen i Bohuslän. Munkedals Jernvägs rullande materielen består av två ånglok, tre diesellok och fem vagnar. 1994 förvärvades genom byte med Skara-Lundsbrunns Järnvägar ett diesellok av fabrikat Åsbrink. Det är tillverkat i Malmö 1952 och skall användas som reservlok i tågtrafiken. Det har på 1970-talet använts som industrilok vid pappersbruket i Håverud-Åsensbruk, som ingår i Munkedalskoncernen.
Man kan idag på Munkedals Jernväg få lov att uppleva en gammaldags tågresa efter ånglok på den natursköna sträckan mellan Munkedals nedre - Åtorp - Munkedals hamn (ca 3,3 km). Färden går på Bohusläns äldsta järnväg som 1995 kunde fira sitt 100-års jubileum. Tack vare helt ideella arbetsinsatser kan Munkedals Jernväg leva vidare som ett levande museum över en svunnen epok.

Sommartid är banan öppen för trafik, då besökare kan känna doften av varm cylinderolja, lyssna till ångslagen i de branta backarna och njuta av den fantastiska utsikten över Örekilsälven. Källa: Prismavg. Foto: PrismaVG.

 
 
Kontaktinformation
Munkedals Jernväg
Adress:
Telefon:        
E-post:
Till Hemsida: Munkedals Jernväg
Reseplanera
Hitta hit se karta