Skövde Stadsmuseum,  Melodifestivalen genom tiderna                                                

Pågår: 14/9  - 23/11

Melodifestivalen är en av vår tids moderna högtider. Enligt Nordiska museet är varumärket Melodifestivalen större än tv-programmet som rankas som ett av Sveriges största underhållningsprogram och nu kommer utställningen och folkfesten till Skövde!

Mellon är ett av få varumärken som samlar alla, det är folkligt, men också lyxigt och glammigt, konstaterar Nordiska museet. Publiken köper biljetter till evenemanget innan de vet vilka programledarna eller artisterna är och hur musiken låter. Det finns med andra ord en stor tilltro till just varumärket Melodifestivalen och på lördag öppnar utställningen Melodifestivalen genom tiderna på Skövde Kulturfabrik.

I utställningen kan man se och lyssna på bidrag ända från starten 1958. Utställningen som producerats i samarbete mellan Vänermuseet, Bert Karlsson, Thomas G:son, SVT och Skaraborgs kommunalförbund innehåller en blandning av affischer, presentation av artister och musik!

I samband med att utställningen visas på Kulturfabriken kommer musikskolan att ge tre ”Mellokonserter”, fyllda av tidlösa hits från Melodifestivalen. Till varje konsert är en gäst med Melodifestivalanknytning inbjuden att intervjuas mellan låtarna om sina erfarenheter från högtiden Melodifestivalen.

 Källa: Skövde Stadsmuseum/Kulturfabrik