Alingsås Museum, "HEM - om Alingsås som hem, då och nu"

Pågår: - 31/8 2020

Alingsås Museum, "HEM - om Alingsås som hem, då och nu". Lördagen den 7 oktober öppnar museets nya utställning i samband med vår Familjelördag och Kulturnatta. Hur har människor idag och genom tiderna tänkt och känt om Alingsås som hem? Vad har krävts för att komma hit, stanna kvar eller lämna? Vad krävs för att vi ska känna oss som hemma? Vad krävs för att lämna sitt hem och vad driver oss att hitta ett nytt?

Med hundratals föremål och bilder, statistik, fakta och framförallt människors egna berättelser, får du reda på hur vi hittat, eller inte hittat, vårt hem i Alingsås de senaste 400 åren fram till idag. Källa: Alingsås Museum.