Dalslands Konstmuseum, Höstens utställningar 2019                                                       

Pågår: 7/9 - 17/11

Lördagen den 7 september kl 14 är det vernissage för 2019 års höstutställningar på Dalslands konstmuseum. Efter en fantastisk sommar med många besökande till sommarutställningen med Eva Hild, Clay Ketter  och Love Lundell, visas nu verk av en av Sveriges stora konstnärer, nämligen Jan Håfström. Han har varit ett dominerande namn på den svenska konstscenen sedan 60-talet.  Han har rötter i Dalsland och tillbringade flera av sina barndoms somrar där.

 Ytterligare en konstnär som nu ställer ut på Dalslands konstmuseum är Lotta Melin. Lotta är ett välkänt och etablerat namn inom dansvärlden, där hon verkat som både dansare och koreograf. På senare år har hon distanserat sig mer och mer från dansen och istället börjat visualisera sina idéer via bildkonst.

Samarbetet som Dalslands konstmuseum haft med Stenebyskolan under 2019 fortsätter även i höst Vi har under året kunnat få se prov på elevers arbete inom både textil och smide. Nu är det möbelformgivning som vi får möta genom Alice Kettle från England.

I samband med vernissagen gör Lotta Melin och Robin af Ekenstam en performance. Källa: Dalslands Konstmuseum.