Göteborgs Stadsmuseum

Göteborgs stadsmuseum är ett kulturhistoriskt museum. Göteborgs Stadsmuseums utställningar berättar om Göteborg och Västsverige från forntid till nutid och spänner över cirka 12 000 års historia. Inspireras av de färgsprakande idéer som genomsyrade staden på 1700-talet, se Sveriges enda bevarade vikingaskepp och häpna över salongslivet jämte den fackliga kampen under 1800-talet. Hos Göteborgs Stadsmuseum kan du lära dig mer om historien men även ta del av frågor som handlar om staden idag.

Göteborgs Stadsmuseum visar tillfälliga utställningar om aktuella frågor samt fotoutställningar med nya och gamla bilder från Stadsmuseets samlingar. Museet har även en omfattande programverksamhet med föredrag, debatter, kurser, barnaktiviteter och visningar.

Göteborgs stadsmuseum ligger i Ostindiska huset som uppfördes av Ostindiska kompaniet under mitten av 1700-talet. Under ett besök på Göteborgs stadsmuseum får du tillgång till en av Göteborgs äldsta och kulturhistoriskt mest intressanta byggnader, en miljö som påminner om den tid då skepp lämnade Göteborg för att segla till Kina. Källa. Göteborgs Stadsmuseum. Foto Marko Vesterinen Al Right reservd.

Ett urval av aktuella och kommande  utställningar

Kontaktinformation
Göteborgs Stadsmuseum

Adress: Norra Hamngatan 12, 411 14 Göteborg
Telefon: +46 031- 368 36 00
Epost: stadsmuseum@kultur.goteborg.se
Till Hemsida: göteborgsstadsmuseum 
Reseplanera
Hitta hit se karta