• Göteborgs Konstmuseum
    Foto: Hossein Sehatlou

Göteborgs Konstmuseum

Göteborgs konstmuseum som ligger vid Götaplasen i Göteborg längst upp på Avenyn har en av norra  Europas främsta konstsamlingar. Här samsas verk av mästare som Rembrandt, Picasso och van Gogh  med samtida konstnärer som Charlotte Gyllenhammar, Klara Kristalova och Cajsa von Zeipel. Göteborgs konstmuseum har en samling av internationell klass som omfattar konst från 1400-tal till nutid, företrädesvis från Europa och USA.

Göteborgs museum bildades 1861. Genom gåvor av bl a Pontus och Göthilda Fürstenberg hade man snart vuxit ur sina lokaler och tanken på ett nytt konstmuseum väcktes. 1916 utlystes en tävling om utformningen av Götaplatsen. Här skulle en stadsteater, ett konserthus, ett konstmuseum och en konsthall byggas. 1925 invigdes byggnaden som konstmuseum vid Götaplatsen. På 60-talet utvidgades museet med ett ljust nybygge anpassat till den gamla byggnaden.

I januari 1996 fick museet ny entréhall och tillbyggnad som rymmer Hasselblad Center, museibutik samt en restaurang. Konstnären Pål Svenssons grindar i järn och brons pryder den nya entrén som genom den nya tillbyggnaden flyttats närmare ner mot Götaplatsen och blivit mer tillgänglig.

Göteborgs konstmuseum har tre stjärnor i Michelins Green Guide. Museet har restaurang, kafè och museibutik. Källa: Göteborgs Konstmuseum. 

Ett urval av aktuella och kommande utställningar

Kontaktinformation
G
öteborgs Konstmuseum
Adress: Götaplatsen 6 , 412 56 Göteborg   
Telefon: +46 31 368 35 00
E-post: info.konstmuseum
Hemsida: Göteborgskonstmuseum.se
Reseplanerare
Hitta hit se karta
Restaurang, museibutik och kafé