Wanås Konst - Marit Roland

Marit Roland Paper Drawing 16 2016 Sorlandets Kunstmuseum Photo Marit Roland

Marit Roland (f. 1981 Kristiansand, Norge) som ställer ut för första gången i Sverige. Hennes intresse är teckning men kopplat till papper som material som hon bearbetar till stora, sköra, tredimensionella skulpturala installationer som hon kallar paper drawings. Hon beskriver dem:

Paper Drawing er forgjengelig og kan ikke flyttes på i sin helhet. Det kan lages på nytt, men vil aldri kunne vises identisk på to steder. Etter endt utstilling blir verket resirkulert og papiret får et nytt liv etter sin tid som kunst.

6 mars – 2 maj 2021

Adress: Hässleholmsvägen, Vanås, 289 90 Knislinge
Telefon: 044–660 71
E-Post: info@wanaskonst.se
Service: Kafé, butik, restaurang
Wanås Konst – Center för Konst och Lärande, producerar och förmedlar konst som utmanar och förändrar synen på samhället, utomhus i landskapet runt Wanås i Skåne. Förutom den permanenta samlingen, visas omfattande tillfälliga utställningar utom- och inomhus, med tillhörande program med visningar, konstnärssamtal och workshops. I skulpturparken och den permanenta samlingen finns ett 70-tal platsspecifika verk i landskapet som skapats särskilt för Wanås Konst av konstnärer såsom Igshaan Adams, Nathalie Djurberg & Hans Berg, William Forsythe, Ann Hamilton, Jenny Holzer, Yoko Ono, och Ann-Sofi Sidén mfl. Skulpturparken omfattar 40 hektar. Skulpturparken har årligen ca 80 000 besök och cirka 10 000 barn och unga deltar i konstpedagogiska aktiviteter.

Källa: Wanås Konst. Skåne, Wanås