Wanås Konst - Isabel och Alfredo Aquilizan, In Habit

Obs ej från utställningen

In Habit är ett pedagogiskt projekt med Isabel (f. 1965, Filippinerna) & Alfredo Aquilizan (f.1962, Filippinerna) som genomförs med konstnärerna på distans. Konstnärsduon berättar: vår konstnärliga praktik är förankrad i idén om medskapande och samarbete, med projekt som involverar och engagerar samt skapar relationer genom att dela erfarenheter. Aquilizans är influerade av erfarenheten att lämna sitt hemland Filippinerna för Australien och de återkommer till tema som hem, tillhörighet och migration. De besökte Wanås Konst inför ett planerat samarbete och utställning 2020 men deras projekt har omarbetats och genomförs hösten 2020 och våren 2021 med konstnärerna på distans. I skolor och tillsammans med olika grupper och föreningar pågår arbetet med att bygga drömhus som bildar stora städer. På hjul, på båt, stora och små växer byggnader av kartong fram och samlas i en presentation i konsthallen under våren 2021. Med In Habit ställer konstnärerna ut för första gången i Sverige.

1 april – 29 aug 2021
Adress: Hässleholmsvägen, Vanås, 289 90 Knislinge
Telefon: 044–660 71
E-Post: info@wanaskonst.se
Service: Kafé, butik, restaurang
Wanås Konst – Center för Konst och Lärande, producerar och förmedlar konst som utmanar och förändrar synen på samhället, utomhus i landskapet runt Wanås i Skåne. Förutom den permanenta samlingen, visas omfattande tillfälliga utställningar utom- och inomhus, med tillhörande program med visningar, konstnärssamtal och workshops. I skulpturparken och den permanenta samlingen finns ett 70-tal platsspecifika verk i landskapet som skapats särskilt för Wanås Konst av konstnärer såsom Igshaan Adams, Nathalie Djurberg & Hans Berg, William Forsythe, Ann Hamilton, Jenny Holzer, Yoko Ono, och Ann-Sofi Sidén mfl. Skulpturparken omfattar 40 hektar. Skulpturparken har årligen ca 80 000 besök och cirka 10 000 barn och unga deltar i konstpedagogiska aktiviteter.

Källa: Wanås Konst. Skåne, Wanås