Vitlycke Museum

Telefon: + 46 10 441 43 10
E-Post: vitlyckemuseum@vgregion.se
Service: Kafé, butik
Sociala Medier: Facebook, Twitter, YouTube och Instagram.

Vitlycke Museum i Tanum i Bohuslän är ett upplevelse- och kunskapscentrum för Tanums världsarv. Museet skall informera och kommunicera kring brons-åldern och världsarv – öka kunskapen och intresset för den här tidsepoken, landskapet och våra hällristningar. Museet  är ett museum och är en del av Västarvet. Det ligger i Tanums världsarvsområde och är ett informationscentrum för hela världsarvsområdet. Bredvid museibyggnaden ligger en rekonstruerad bronsåldersgård som består av två långhus och ett otal odlingar och hägn. Där finns även en verkstad där hantverksmetoder från bronsåldern visas.

Missa inte Bronsåldersgården som visar en annan del av bronsåldern än hällristningarna. Skräddö är en ovanlig kombination av rastplats för bilister, utställning över världsarvsområdet och en tidsmaskin som tar oss tillbaka till bronsålderns värld. Den nya utställningen Bilder, bronser & berättelser på Vitlycke museum tar dig med på en tidsresa till bronsålderns värld i Världsarvet i Tanum. Du lär känna några av dåtidens Tanumsbor, Akaz, Nenna, Alawin, Glicc och Glär.

Källa: Vitlycke Museum/Västarvet