Värmlands Museum - Mobila guider

I Värmlands Museums nya app finns mobila guider till kulturhistoriskt intressanta platser i Värmland. Foto: Lars Sjöqvist

Värmlands Museum släpper tio mobila guider till de fyra besöksmålen och andra kulturhistoriskt intressanta platser i Värmland. Genom en mobil guide kan besökaren få ut mer av sin upplevelse och lära sig mer om platsen, i sin egen takt.

von Echstedtska gården i Kila är trädgården öppen för besök måndag till fredag kl 10–15, mellan den 3 juni och 14 augusti. Här kan man med hjälp av guiderna ta reda på mer om gårdens byggnader, örtagård och apelgård.

Med start vid Torsby Finnskogscentrum i Lekvattnet finns guider till finngårdarna, 7-torpsleden och naturstigen Karmenpolku som tar besökaren upp till Karmenkynna hembygdsgård och tillbaka.

I Långbans gruv- och kulturby utanför Filipstad tas besökaren med på en tur mellan gruvor och hytta, gruvlavar, monumentala varphögar och John Ericssongårdens grönskande trädgård.

Med start vid Värmlands Museum på Sandgrundsudden i Karlstad kan man ta reda på mer om citaten på museibyggnadens fasad eller gå en stadsvandring bland historiska platser i Karlstad.

I guiden Möt Värmland ges tips och inspiration till utflykter kring andra kulturhistoriska platser i landskapet. Möt natur och kulturlandskapet Värmland med allt från skärgårdskust och jordbruksbygd till bergslag och storskog.

Redan i höst släpps ytterligare guider med fördjupningar till utställningarna.

Ladda ner appen Värmlands Museum via Appstore eller Google play! Eller läs mer på varmlandsmuseum.se/mobila-guider

Källa: Värmlands Museum, Värmland. Karlstad

Tillsvidare

Adress: Sandgrundsudden