Vänermuseet - Djur & odjur

Det kollektiva broderiet Djur & odjur är skapat av över 600 personer under coronavåren och –sommaren 2020. Var och en fick en tygbit hemskickad med uppmaningen att skapa på temat djur & odjur. På vår ovanligt levande planet är det mycket som relaterar till djur och odjur. Virus och farligheter, men också kärlek och saknad. Vetenskapen vet inte alltid vad som skiljer ett djur från ett odjur,  däremot att handarbete är bra mot oro och stress.

Deltagarna i projektet, som är utspridda över hela Sverige, fördes samman på internet  och förenades i kreativitet och broderiglädje.

Nu är deras katter, skadedjur, fantasivarelser, utrotade odjur, virus och sorg fåglarsamlade i samma verk som monterats ihop under ledning av textilkonstnär Erik Torstensson.

Djur & odjur kom till som ett samarbete mellan Västra Götalands hemslöjdskonsulenter och flera av Sveriges hemslöjdsföreningar.

Nu visas verket för första gången på  Vänermuseet i Lidköping  mellan den 1:e och 30:e september. Vernissagen börjar  17.30 tisdagen den 1:e september . Vernissagen har ett begränsat antal deltagare men kommer också att livesändas via museets facebooksida.

I samband med att utställningen pågår ges tre workshoppar i samverkan med Skaraborgs hemslöjdsförening och NBV. Den första sammanfaller med Hemslöjdens dag som är 5 september, därefter 20:e och 27:e september.

Källa: Vänermuseet, Västergötland, Lidköping

1/9 - 30/9