Vänermuseet, Basutställningar, KLUB- Vänerns sjöfru

86473334-z248Ejpg

KLUB- Vänerns sjöfru

Välkommen att titta in i utställningen KLUB- Vänerns sjöfru där finner du föremålen från boken ”Kajsa”, senaste delen i serien KLUB – Kiras och Luppes Bestiarium. Ett bestiarium är en gammal bok som handlar om ”bestar”, både vanliga djur och sagoväsen. För länge sedan trodde människorna att sådana väsen fanns på riktigt – och i den här berättelsen är det så.

2053038a-35d0-4225-96ea-ab2534ed83b4jpg

Basutställningen Vänerland

Basutställningen Vänerland är indelad i tre delar;  Vänerrummet, Vallienrummet och Landgången. Vänerrummet speglar Vänerns födelse och här är tanken att det stora innanhavet ska göras begripligt. Vallienrummet, som är något av ett begrundande rum, inramas Bertil Valliens magnifika glasbåt. Landgången, där det är fullt av spännande experiment och överraskningsmoment på sjö- och båttema.

Källa: Vänermuseet, Västergötland, Lidköping

Tillsvidare