Vänermuseet, ”Öga för geologi”

Lidköpings kommun har tillsammans med åtta andra kommuner ansökt om att bli en officiell Global GEOPARK utnämnd av UNESCO. Fokus ligger på våra vackra platåberg.

I sommar gräver vi därför ner oss i geologins spännande värld här på Vänermuseet.

På entré plan har vi lånat in vandringsutställningen ”Öga för geologi” från Teknikens hus i Luleå. Här kan du klura på vad ett mineral är och samtidigt se vad för olika sorters mineral vi använder i vår vardag.

På nedre plan berättas den lokala historien om platåbergen. Platåbergens bergarter har ofta använts till olika byggnader i vårt närområde. Spåren syns i murar och tak på byggnader runt om i Västergötland.

Utställningarna ”Öga för geologi” och ”Våra platåberg – lek och lär bland lager av historia” förstärker och kompletterar varandra anpassade till olika målgrupper. Ett besök på Vänermuseet ger en djup upplevelse med näring till alla sinnen.

Varmt välkomna till Vänermuseet; nominerade till årets museum 2020!

Källa: Lidköpings Kommun
Till Vänermuseet