Universeum - Basutställningar - Regnskogen - Nya Reptilariet - Rymdresan

5thpngFoto: Universeum

Universeum, Regnskogen


Från toppen av det nybyggda, 25 meter höga, kapokträdet får du utsikt över Sveriges största regnskog. Här finns en unik kollektion av djur och växter i 18 000 kubikmeter tropisk värme. Under vintern och våren har arbetet med att färdigställa den nya Regnskogen pågått för fullt. Allt från massiva betonggjutningar till plantering av de 1 642 växterna från Costa Rica och bygge av nya djurhägn har gått på högvarv. Nu är Regnskogen redo att ta emot nya och gamla besökare som får uppleva sydamerikansk tropik mitt i Göteborg.

10jpg
Foto: Universeum

Universeum, nya Reptilariet

På påskafton den 31 mars 2018 öppnar Reptilariet, en helt ny kunskapsupplevelse på Universeum med en världsunik samling reptiler. Här finns till exempel världens längsta giftorm kungskobran och inlandstaipanen, världens giftigaste orm. I terrarierna hittar man också några av de mest sällsynta reptilerna i världen, i djurparker såväl som i naturen.
rymdresanjpg
Foto: Universeum

Universeum, Rymdresan


Samtidigt som Rymdveckan inleds har Universeums nya utställning Rymdresan premiär som handlar bland annat om människan och rymden. I 17 digitala, 11 taktila och 10 faktastationer kommer besökarna få lära sig om jorden, månen, Mars, solsystemet och rymdfart. Hur är det att resa och leva i rymden? Och hur bidrar rymdforskning och rymdindustri till samhällsnyttan? Källa: Universeum.

Källa: Universeum, GöteborgTider


Tillsvidare

Info

Adress: Södra Vägen 50, 412 54 Göteborg
Telefon: +46 31 335 64 00
E-Post: info@universeum.se
Till Hemsida
Service: kafé, Designbutik