Textilmuseet

Foto: Anna Sigge.

Du hittar Textilmuseet i Borås i Textile Fashion Center på Skaraborgsvägen bredvid Knalleland och Borås Arena. Textil-och modeindustrin är en motor för hela samhället. Innovativ och framtidsinriktad skapar den produkter som sprids över hela världen. Branschens hjärta är sedan länge Borås och Sjuhäradsbygden med Textilmuseet som en naturlig mittpunkt.

Dagligen görs här nya textiltekniska innovationer. Dessutom finns här designkontor, mode online-baserade företag, postorderföretag och textilimportörer. Det är därför ingen slump att det i Borås har skapats ett nordiskt textil-och modecentrum, Textile Fashion Center, med Textilmuseet som en självklar del.

I Museet finns en museibutik som har varor som både hänför och sticker ut och är både välgjorda och av hög kvalitet.Textilmuseet anordnar, föredrag, workshops, bokade och allmänna visningar.

I anslutning till Textilmuseet ligger The Company; restaurang, bar, kafé och mötesplats i Textile Fashion Center.

Sociala Medier: Facebook, YouTube och Instagram.

Adress: Skaraborgsvägen 3, 506 30 Borås
Telefon: + 46 33 35 89 50