Sveriges glasmuseum, Gas i glas

På temat klassiska stilleben i kontemporärt utförande inviger Hans Frode den nya tillfälliga utställningen Gas i glas på Sveriges glasmuseum. Gas i glas är en konstutställning där Frode ställer ut antikt inramade målningar på planglas med gjutna applikationer av glas, upplysta genom bakomliggande och olikfärgade neonrör.

- Det finns ofta en gammal sanning i en ny utformning. Genom Gas i glas försöker jag knyta an den historiska konsten med det moderna som är idag. Vi människor har lärt oss tillverka vårt eget ljus och i varje ögonblick nyskapar vi oss själva. Resultatet av detta blir de olika val vi gör, och när vi i nuet ser medmänniskan i varandra når vi längre. Med denna utställning vill jag påminna oss om detta, säger Hans Frode.

Källa: Sveriges Glasmuseum