Stockholms Stadsmuseum och Medeltidsmuseet - Program höst/vinter 2020

Foto: Stockholms Stad

I föreläsningar, stadsvandringar, utställningar, föreställningar och visningar ger  Museerna olika perspektiv på vår stad och stadsbor. Den 15 september släpps biljetterna till program oktober–december. Ur programmet:

Stadsmuseet

Martin Rörbys succéserie med personliga föreläsningar om Stockholm fortsätter.

Krokikvällarna med historiska kläder fortsätter med start år 1820 för att sluta år 1976.

I teaterföreställningen Bröderna i Klara möter vi bohemiska konstnärer och bohemer i 1900-talets början.

Träffarna med byggnadsantikvarier har varit mycket populära sedan öppningen, vi fortsätter på torsdagar fram till och med 17 december. Här kan man få råd om hur man bevarar kulturhistoriska värden vid t ex renovering.

Korta gratisföreläsningar i serien Staden & vi ger inblickar i hur en familj som bodde i Stadsmuseets byggnad hade det, hur modellen av Klarakvarten tillverkades och hur det går till att samla på Stockholm.

Den ruggiga publikfavoriten Paradise Lost Södermalm är tillbaka med vandringar bland likdelar, pest och styckmord på Södermalm.

I temavisningar av museet undersöker vi stadens sexualhistoria, brott straff, 1700-talsmålaren Sevenbom och historiska kvinnoliv.

I temaföreläsningar med fri entré hör vi om ruinromantik, stadens grönytor, kvinnligt nätverkande och kulturhistorisk klassificering.

För barn blir det höst- och vinterlovsveckor, visningen Det magiska huset – om vårt hus – Rim och ramsor och Historiedetektiverna. Och favoritvandringen Jakten på Jack i Gamla stan är tillbaka.

Digitala visningar på tisdagar udda veckor – vi bjuder på tips och smakprov med visningar, föreläsningar och presentationer i och utanför museet.

Alla program i Stadsmuseets kalendarium

Medeltidsmuseet

Följ med museet in i medeltiden! Ur programmet:

Gratis arkeologivandringar vid Lilla Rosendal

Visning av Medeltidsmuseets nya utställning Stockholms blodbad 500 år

Hör om personerna i blodbadsdramats mitt och följ med till platserna för en av de mest omtalade händelserna i Sveriges historia.

Upptäck Medeltidsmuseet i mörker i den populära ficklampsvisningen under höst- och jullov.

Gratis digitala visningar jämna veckor på Medeltidsmuseets sociala medier.

Välkommen in till Medeltidsmuseets barnverkstad för att pyssla.

Hör om de arkeologiska fynd som påträffats vid utgrävningarna av Slussen

Alla program i Medeltidsmuseets kalendarium

Källa: Stockholms Stad, Medeltidsmuseet, Stockholms Stadsmuseum, Stockholm