Skövde Stadsmuseum, Sagolandet Skaraborg

För länge sedan var människorna säkra på att sagoväsen som tomtar och troll är verkliga. Tänk om det stämmer? Tänk om det fortfarande finns sagoväsen helt nära, utan att de flesta av oss märker det?

Skövde Kulturfabrik visar utställningen Sagolandet fram till 21 augusti.

I utställningen Sagolandet Skaraborg möter besökaren trollforskaren Lovis, vampyren Kira och hamnskiftaren Luppe, samt ett elakt bergatroll, som klätt ut sig till cirkusdirektör.

Besökaren får följ med Kira och Luppe på en resa bland tomtar, vättar, skogsrån, jättar, älvor och andra övernaturliga väsen i folktrons och sagornas Skaraborg.

Utställningen Sagolandet Skaraborg bygger på barnboksserien Kiras och Luppes Bestiarium KLUB, utgiven på Lokrantz förlag. Böckerna är ett delprojekt inom Kulturarv och spelteknologi i Skaraborg.I KLUB studeras hur den moderna barnboken med stöd av spel­teknologi kan användas för att skapa nya berättelser som knyter samman kulturarvsmiljöer med lokala sägner och sagoväsen.

Källa: Skövde Kulturfabrik
Mer information om Skövde Stadsmuseum