Sjöfartsmuseet Akvariet, Göteborgs Stadsmuseum

Foto: Linn Bergbrant 

Upptäck stadens myllrande historia till fots med Göteborgs kulturhistoriska museer! Följ med på en stadsvandring genom unika 1600-talskvarter och upplev hur vardagslivet såg ut för 400 år sedan, gå i Amerikaemigranternas fotspår och syna buslivet i Majorna i sömmarna.

Att semestra hemma och umgås utomhus spås bli en stark trend sommaren 2020. Stadsmuseet och Sjöfartsmuseet Akvariet satsar stort på att erbjuda alla hemesterfirare spännande stadsvandringar, som ger olika perspektiv på stadens snart 400-åriga historia.

TRE STADSVANDRINGAR DU INTE FÅR MISSA I SOMMAR

Stadsliv och vardagskiv runt historiska Kronhuset
Följ med Stadsmuseet på en vandring genom Göteborgs unika 1600-talskvarter! Vi besöker de historiska kvarteren runt Kronhuset och undersöker hur vardagslivet och grannsämjan såg ut för 400 år sedan, i en tid då en stor del av den manliga befolkningen arbetade som soldater.
Pågår hela juli och 11-27 aug, tisdag – torsdag kl. 11.00-12.00 och 14.00-15.00
Läs mer om vandringarna och hur du bokar här.

Amerikabiljetten
Följ med Sjöfartsmuseet Akvariet på en vandring i Västra Nordstaden, i den stora utvandringens spår. Vi berättar om några olika emigranters öden. Vilka var de? Varför reste de? Och vad hände i Amerika?
Pågår 4, 5 och 6 aug, kl. 11.00 och 14.00 samt 12 aug kl 18.00.
Läs mer om vandringarna och hur du bokar här.

Lag och ordning i Majorna
En vandring med Sjöfartsmuseet Akvariet som handlar om Majornas utveckling från 1800-talets mitt med fattigdom, alkohol, krogar och bus till 1900-talets regleringar och stadsplanearbete.
Vandringen ges 13 aug kl 18.00.
Läs mer om vandringen och hur du bokar här

BESÖK MUSEET FYSISKT OCH DIGITALT
Notera att Stadsmuseet också har öppet för besök hela sommaren (tis-sön kl 11.00-17.00) och du som är frisk är varmt välkommen att besöka oss! Sjöfartsmuseet Akvariet är dock stängt för om- och tillbyggnad.

Båda museerna kan också upplevas direkt från hängmattan. Besök våra Digiseum på webben, där du kan ta del av våra samlingar, podcast, digitala visningar av utvalda utställningar, videoserier och mycket mer.

Ta mig till Stadsmuseets Digiseum!
Ta mig till Sjöfartsmuseet Akvariets Digiseum!


Källa: Sjöfartsmuseet och Göteborgs Stadsmuseum