Rydals Museum - Tor Cederman - Hemtamt mellan dröm och virklighet

Foto: Rydals Museum

”Jag vill slita fram allt ur garderoberna och byrålådorna! Jag vill förvandla mellanrummet mellan fult och fint till konst! Låta alla drömmar om ett bättre och vackrare liv få flyga fritt!” säger Tor Cederman om allt det sparade textila material han hittar i arvet efter sin mormor och som är ursprunget till utställningen Hemtamt – mellan dröm och virklighet.

Ett förlorat utställningsuppdrag, en resa till Indien och mormors mattrasor i sommarhuset på släktmarken utanför Filipstad, satte igång ett kreativt flow, som han fortfarande befinner sig i. Det blev starten på denna utställning, som nu visas på Rydals museum. Utställningen uttrycker Tors sökande efter sina rötter i den värmländska arbetar- och statarkulturen.

17 oktober 2020 - 28 februari 2021

Adress: Boråsvägen 237, 511 70 Rydal