Ronneby Konsthall - Grodregn- Mellan rum

Alexander Höglund (SE)
Madeleine Andersson (SE)
David Sherry (GB)
Anna Slama & Marek Delong (CZ)
Richard Krantz (SE)
Utställningen kureras av Alexander Höglund och Richard Krantz.
Berättelser om det mirakulösa, det vardagliga, det anspråkslösa och det till synes obegripliga presenteras i samlingsutställningen Grodregn på Ronneby konsthall. Men vad betyder det att ett konstverk berättar, behöver en berättelse vara sann, relevant eller viktig?
Södra konsthallen

JAKOB OJANEN

Mellan rum måleriet som i samhället finns det ett glapp mellan det som syns och det som döljs. Det är en ständig kamp mellan vad som får verka och synas. Det som var bakom kommer i nästa stund framför. Jag letar i mellanrummen och går vilse. Tiden öppnar sig, stannar upp och går vidare. Jakob Ojanen (f. 1980 i Västerås), verksam i Stockholm.Tog sin examen MFA vid Konstfack University of Arts, Crafts and Design, Stockholm 2008.
Jakob Ojanen utsågs till Åke Andrén Stiftelsens konstnärs stipendiat 2019, belönad för sitt rika konstnärskap där han inkluderar ett flertal tekniker och medier som måleri, skulptur och installationer. Ojanen använder sig ofta av urbana objekt som får ny mening genom oväntade kombinationer tillsammans med ett uttrycksfullt måleri. Representerad på bl.a. Västerås Konstmuseum och Statens Konstråd.
........................................................................................................
Båda utställningarna visas på Kulturcentrum, Ronneby konsthall
under perioden 12 september – 1 november 2020
Utställningarna öppnar den 12 september och kommer att presenteras av kurator och närvarande konstnärer vid två tillfällen