Ronneby Konsthall

Bild: JARL INGVARSSON- Kören övar/ Åter på vita lagret - Emalj från Kockums Emaljerverk   

Norra konsthallen
13/6 - 30/8  

JARL INGVARSSON
Kören övar

”När jag var liten kallade jag grisar för lejon och jag trodde snö var salt. Jag var rädd för kalkoner, men gillade stark mat. Detta berodde antagligen på att jag var född i Afrika, när Haile Selassie var kung. Men sedan kom vi till Sverige och jag fick lära mig vad allt hette. I måleriet försöker jag nog förstå vad allting är: spade, väska, bok, vatten…”

Jarl Ingvarsson (f. 1955) tog sin examen vid Kungliga Konsthögskolan, Stockholm 1983. Allt sedan han debuterade har hans måleri visats på konsthallar och gallerier. Hans verk finns representerade i flertalet samlingar som Moderna Museet i Stockholm, Borås Konstmuseum, Göteborgs Konstmuseum, Malmö Konstmuseum, Norrköpings konstmuseum och i privata samlingar. Jarl Ingvarsson är ledamot i Kungliga Akademien för de fria konsterna sedan 1996 och är sedan 1980-talet en av Sveriges främsta expressiva målare. 2018 erhöll han Prins Eugens medalj för framstående konstnärlig gärning.

…………………………………………………….........................

Södra konsthallen
13/6 - 30/8

Åter på Vita lagret
Emalj från Kockums Emaljerverk

Den här sommaren visar vi ett brett urval av föremål från Ronneby kommuns samling av emalj tillverkade av Kockums Emaljerverk.
Föremålen är nu åter på plats i den byggnad som en gång kallades Vita lagret. Här väntade det färdiga godset på att skeppas ut över världen.

………...……………………...…………...…………...…...……...

Ronneby Konsthall är glada att få öppna konsthallarna igen, lördag 13 juni.
Öppningen sker utan vernissage, detta för att begränsa
antalet besökare som vistas i lokalen samtidigt.
Våra öppettider är som tidigare:
Lör-sön 11-15, tis-fre 11-16.
Välkomna!

Källa: Ronneby Kommun