Röda Sten Konsthall - Sunrise

Foto: Röda Sten Konsthall


Röda Sten Konsthall öppnar 3 oktober utställningen Sunrise, simulation av Metahaven, en film-, forsknings- och designstudio baserad i Amsterdam.

I utställningen ingår videoverket Hometown från 2018 samt en nyproducerad affischserie som visas både i det offentliga rummet och på Röda Sten Konsthall.

Hometown är en tvåkanalig videoinstallation som presenteras i Röda Sten Konsthalls stora utställningsrum Katedralen. Känslan i det filmiska verket är hypnotisk och dialogen mellan de två huvudpersonerna Ghina Abboud och Lera Luchenko växlar mellan arabiska och ryska. Verket är inspelat i Beirut och Kiev. Hometown är en visuell berättelse som påminner oss om att poesi och fiktion är en oumbärlig källa till kunskap i en värld förhäxad av en obeveklig strävan efter autenticitet och sanning.

I utställningen ingår även en ny bildserie bestående av affischer som kommer att visas på olika platser i Göteborg; planket vid Nils Ericson Terminalen och Vasagatan 16, samt i loungen på Röda Sten Konsthall.

Vernissage: lördag 3 oktober kl. 12–17. Välkomsttal kl. 13 med verksamhetschef Mia Christersdotter Norman och curator Oscar Ramos.

Curator

Sunrise, simulation är curaterad av Oscar Ramos som är curator och konstnär baserad i Göteborg. Han är en av grundarna bakom NSFW/SVILOVA, en plattform för samtidskonst, som sedan 2013 har arrangerat online-utställningarna och en mängd offline-utställningar och konstnärssamtal.

Metahaven

Metahavens arbete består av filmskapande, skrivande och design. Senare separatutställningar inkluderar Turnarounds, e-flux, New York (2019), Version History, ICA London (2018), Earth, Stedelijk Museum Amsterdam (2018), Hometown, Izolyatsia, Kiev (2018) och Information Skies, Auto Italia, London (2016). Bland senare grupputställningar hör Ghost:2651, Bangkok (2018), the Busan Biennale (2018), the Sharjah Biennial (2017) och the Gwangju Biennale (2016). Senare publikationer inkluderar PSYOP: An Anthology (Koenig Books, London, 2018), och Digital Tarkovsky (Strelka Press, Moscow, 2018)

Källa: Röda Sten Konsthall, Göteborg

Tider

 
3/10 - 1/11  

Info

Adress: Röda Sten 1, 414 51 Göteborg
Telefon: + 46 31 12 08 16
E-post: info@rodastenkonsthall.se
Till Hemsida
Service: Kafé, restaurang, klubb