Nordiska Akvarellmuseet - Hilding Linnqvist

Foto: Nordiska Akvarellmuseet/Kalle Sanner

Under våren 2021 visar Nordiska Akvarellmuseet en separatutställning med verk av Hilding Linnqvist (1891–1984). Hans karaktäristiska formspråk med drag av lyrisk naivism har garanterat honom plats bland Sveriges främsta konstnärer under det tidiga 1900-talet.

Utställningens syfte är att visa skissens betydelse som en omistlig del av Hilding Linnqvists konstnärliga process, som resulterade i en karaktäristisk, oförglömligt färgsprakande bildvärld med en mängd olika motiv och teman. I utställningen ingår ett hundratal verk från olika perioder i Linnqvists långa konstnärsbana. Huvudparten av lånen kommer från Stiftelsen Hilding Linnqvists konst i Stockholm. Utöver dessa ingår lån från museer och privatsamlingar i Sverige. Förutom verk på papper visas några representativa oljemålningar.

Presentationen är en självständig fortsättning på den utställning som under hösten 2020 visas på Liljevalchs konsthall och där Linnqvists tidiga skapande och oljemåleri står i fokus.

15/2. 2021 – 25/4. 2021

Adress: Södra Hamnen 6, 471 32 Skärhamn