Naturhistoriska riksmuseet - The Thin Line – Björn Persson

Foto: Björn Persson

The Thin Line är en tankeväckande betraktelse över en storslagen och vacker djurvärld som befinner sig i en tunn skiljelinje mellan överlevnad och utrotning. Utställningen visar Afrikas vilda djur, vilka har funnits på vår planet i över 50 miljoner år, och som nu hotas av människan och vår påverkan.

Konstfotografen Björn Persson har praktisk erfarenhet av att arbeta mot tjuvskytte i Afrika. Med sina fotografier avser han att dramatisera den storslagna skönhet världens djurarter inbegriper och därigenom mana till förändring och engagemang för deras bevarande.

Fotoutställningen består av ett 30-tal utvalda fotografier och kommer att visas 29 september 2020 – 11 april 2021. Utställningen är ett samarbete med Dunkers Kulturhus i Helsingborg. För att besöka museet inklusive utställningen behövs en förbokad, kostnadsfri biljett.

Källa: Naturhistoriska riksmuseet, Stockholm

29/9 - 11/4  2021