Naturhistoriska riksmuseet. Nyheter och utställningar

Välkommen till oss! 

Äntligen får vi välkomna våra besökare tillbaka igen! Den 22 juni öppnar vi utvalda utställningar - återse Tyrannosaurus rex och hör vargarna yla. Välkommen till oss med förbokad biljett!

I sommar finns också chansen att uppleva museet från utsidan. Följ med på en guidad tur runt Naturens palats. För alla som vill besöka oss hemifrån har vi även en spännande nyhet!

Välkommen tillbaka!
Vi har saknat dig, hoppas du har saknat oss! Den 22 juni 2020 öppnas utvalda utställningar för ett begränsat antal besökare åt gången. Boka ditt besökspass och följ vår uppmärkta slinga genom museet. Återse museet kronjuvel Tyrannosaurus rex, hör vargarna yla, möt jättebläckfisken och spana in humlorna i vår stadsodling. Vi har öppet varje dag hela sommaren.

Boka biljett på: www.nrm.se

Sommarens öppettider (till och med 16/8): måndag-fredag kl. 10-18

Andra försiktighetsåtgärder i besöksmiljön
Vi kommer att göra vårt bästa för att skapa ett tryggare besök för både besökare och vår personal. Vi utför extra rengöring av utsatta ytor mellan besökspassen, stationer med handsprit kommer att finnas utplacerade och uppmärkning för att lättare hålla avstånd där köer kan uppstå.

Vi väljer också att stänga flera interaktiva stationer i utställningarna och Cosmonova hålls stängt. Kupolbaren är öppen, men restaurangen är fortsatt stängd. Folkhälsomyndighetens rekommendationer följs.

Sommarvisning! Upplev museet från utsidan
Se Naturens palats i böljande grönska! Följ med på en somrig och lärorik rundtur där vi upptäcker museets unika arkitektur och spännande detaljer - vi visar björnar som vaktar, den hemliga entrén och berättar varför insekter jobbar på museet.

Vem var Axel Anderberg? Varför ligger ett stort stenblock
utanför museet? Vem bor i det gamla posthuset? Oväntade fakta och hemliga detaljer kommer att avslöjas. Varmt välkommen att lära känna Sveriges största museum!

Avgiftsfri visning men biljett krävs. Förboka på www.nrm.se eller på plats. Obs! trappor förekommer under vandringen. Turen passar vuxna och rek. ålder för barn är från tio år.

Datum: lördagar och söndagar 27 juni-16 augusti
Tid: kl. 10, 13 och 15


Nyhet! Besök museet hemifrån
Nu öppnas de digitala portarna till Naturhistoriska riksmuseet. Välkommen in och ta del av museet i en virtuell miljö, nästan som om du vore här. Du kan vandra runt bland merparten av utställningarna med hjälp av piltangenter, mus eller pekfingret. Zooma, scrolla, upptäck!

På vägen får du ta del av spännande berättelser om 10 utvalda föremål i museet. Upptäck nya föremål och historier i vårt digitala museum och bli inspirerad på din upptäcktsfärd.

Det virtuella besöket är en alldeles egen upplevelse men kan även användas som en inspiration för ett framtida besök.

Upplev museet hittar du här: upplevmuseet.nrm.se


Sommarens öppna utställningar

Fossil och evolution
Här bor Tyrannosaurus rex! Se hur djur och växter har kommit och gått under jordens långa historia.

Natur i Sverige
Hör vargarna yla! Upptäck många av Sveriges karaktäristiska djur som lodjur, björn och älg och se miljöerna de bor i.

Liv i vatten
Spana på jättebläckfisken och upplev livet under ytan.

Microsculpture
Små insekter i stort format! En fotoutställning med bilder av fotografen Levon Biss

Odla staden
Välkommen ut i grönskan! Här kan du njuta av museets innergård och inspireras till egen odling.


Fri entré - välkommen med förbokad biljett. Boka på www.nrm.se