Nationalmuseum - Zorn – en svensk superstjärna

Anders Zorn, Jean Burnay, 1884. Akvarell på papper. Foto: Nationalmuseum

Nationalmuseum fortsätter med sitt rika utbud av konst- och designutställningar i museibyggnaden på Blasieholmen i Stockholm under nästa år. Året inleds med utställningen Zorn – en svensk superstjärna som fick senareläggas på grund av pandemin.

Med anledning av att det är 100 år sedan Anders Zorn dog visar Nationalmuseum en stor utställning om hans konstnärskap. Med mer än 200 verk blir det den första riktigt stora presentationen i Sverige på många år. I utställningen går det att följa Zorns karriär och konstnärliga utveckling i två större delar, där den första visar perioden från 1878 till cirka 1900 och den andra huvudsakligen verk från den senare delen av Zorns liv. Utställningen är ett samarbete med Kunstmuseum Den Haag i Nederländerna där den visas under hösten 2020, och Zornmuseet i Mora.

18/2 2021 –29/8 2021

Adress: Södra Blasieholmshamnen 2, Stockholm
E-Post: info@nationalmuseum.se
Service: Kafé, bokhandel, bar, konferens och restaurang