Nationalmuseum - Snowcrash

Design Teppo Asikainen och Ilkka Terho, Datordivan Netsurfer, 1995. Nationalmuseum. Foto: Linn Ahlgren Nationalmuseum

Snowcrash var namnet på en finländsk designutställning som omvandlades till ett svenskt designföretag. På Nationalmuseum visas för första gången kollektionen som skapades mellan 1997–2003. I slutet av 1990-talet sågs Finland och Sverige som föregångsländer inom utvecklingen av internet och trådlös kommunikation. Då föddes idéer om en mobil, uppkopplad livsstil och arbete på distans. Snowcrash experimenterade med teknologisk hård- och mjukvara, naturliga och syntetiska material och skapade objekt som påminner oss om vad som är möjligt om man ser på framtiden med optimism. En utställningsproduktion efter en idé av Gustaf Kjellin och Ilkka Suppanen i samarbete med Nationalmuseum.

18/3. 2021 –23/2. 2022

Adress: Södra Blasieholmshamnen 2, Stockholm
E-Post: info@nationalmuseum.se
Service: Kafé, bokhandel, bar, konferens och restaurang