Moderna Museet -. Alternativ sekretess

Annika Elisabeth von Hausswolff, The Photographer, 2015. © Annika Elisabeth von Hausswolff

Våren 2021 presenterar Moderna Museet utställningen Alternativ sekretess med Annika von Hausswolff (född 1967) – från och med nu Annika Elisabeth von Hausswolff. Utställningen blickar bakåt såväl som ställer sig i nutiden och framhäver bredden i ett konstnärskap som under trettio år utmanat och fascinerat en stor och insatt publik. Annika Elisabeth von Hausswolffs konst har uppmärksammats och analyserats i en lång rad publikationer och genom sina många projekt har hon fortsatt att utveckla sina idéer. Alternativ sekretess omfattar ett hundratal verk från hela hennes karriär samt några nya verk som skapats för denna presentation. Annika Elisabeth von Hausswolff har också bjudits in till att göra ett personligt urval ur Moderna Museets samling. Dessa verk kommer att presenteras som en självständig del av utställningen och samtidigt stå i dialog med konstnärens egna.

Källa: Moderna Museet, Stockholm

13 februari 2021 – 9 maj 2021

Adress: Skeppsholmen, Stockholm. Huvudentré: Exercisplan 4.
E-Post:
Service: Kafé, restaurang, bibliotek, butik