Magasin III - Höst 2020

Foto: Magasin III Natten detalj, Tal R

I slutet av oktober öppnar Magasin III i nytt format. Efter att museet har varit stängt sedan 2017 välkomnas allmänheten åter till lokalerna i Frihamnen.

Besökarna bjuds nu in till att komma konsten närmare genom att utöver utställningar även få uppleva deras produktionsfas, skapandet av nya verk och omhändertagandet av samlingen när den inte visas. För att besöka museet behöver man i förväg boka plats på en av våra schemalagda visningar. Besöken sker tillsammans med en av oss som arbetar som exempelvis curator, tekniker, kommunikatör eller museichef. Visningarna sker i mindre grupper (ca 15 personer). Från och med den 22 oktober är det möjligt för allmänheten att gå med på en visning.

Visas under hösten

Under hösten 2020 presenterar vi en monumental målning av Tal R (DK) som han nyligen skapade speciellt för Magasin III Jaffa. I den nya entrén möter besökare sittmöbler speciellt gestaltade för återöppningen, av Carin Ellberg (SE), Lap-See Lam (SE) och Bella Rune (SE), samt ett verk från samlingen av Charles Long (US). I en av salarna pågår vårt arbete med en omfattande bok om Magasin III:s dåtid, nutid och framtid; där har vi även installerat en grupp verk av Ronald Jones (US). Oscar Guermouche (SE) har skapat ett platsspecifikt verk för det nya biblioteket, tillika seminarierummet.

I våra nya samlings- och packrum får besökare ta del av det löpande omhändertagandet av samlingen – närmast arbetet med verk av bland andra Barbara Bloom (US), Christian Boltanski (FR), Alfredo Jaar (CL) och Andrea Zittel (US). Vår permanenta installation av James Turrell (US), samt långtidspresentationer av Sol LeWitt (US) och Truls Melin (SE), finns även fortsättningsvis att se.

Arkitektbyrån DinellJohansson har i nära dialog med Magasin III omvandlat entrén och bibliotek- och seminarierum för att passa den nya modellen för museet.

Källa: Magasin111, Stockholm

Höst 2020