Landskrona Konsthall - Landskrona Foto Festival

Fotograf: Noémie Goudal/Project Pressure  

Den 4 september inleds årets upplaga av Landskrona Foto Festival. Och mitt under pågående pandemi uppmanas vi att inte hålla distansen, utan komma närmre.  

Många festivaler har fått ställa in men Landskrona Foto Festival har glädjen att för sjunde gången kunna erbjuda ett myller av utställningar med fotografi i världsklass. Bland annat visas det världsberömda fotoprojektet Project Pressure i en stor utomhusutställning på en hotellfasad och i den intilliggande hamnbassängen.  
 
– Vi har ett väl genomtänkt upplägg som gör att vi kan genomföra festivalen på ett tryggt och säkert sätt. Bland annat kommer besökare kunna ta del av digitalt utställningsmaterial och alla programpunkter kommer att genomföras digitalt, berättar Jenny Nordquist, avdelningschef på Landskrona Foto.

 
Minnets arkitektur

Festivalens övergripande tema är Minnets arkitektur. Temat omfattar fem olika kluster som utforskas i 22 utställningar på olika platser runt om i Landskrona, både utomhus och inomhus.
 
- Landskrona är en liten stad där avstånden inte är stora. Det innebär att besökaren i sin egen takt enkelt kan ta sig mellan de olika utställningarna och samtidigt uppleva Landskronas vackra stadskärna och kustlinje, säger Jenny Nordquist.
  
Festival och program  

Landskrona Foto Festival pågår 4-20 september 2020. De som inte har möjlighet att i år besöka Landskrona kommer att kunna ta del av festivalens utställningsfilmer på landskronafoto.org och i festivalens sociala medier.  Här kommer man även kunna ta del av samtliga festivalprogram med inbjudna gäster såväl som föreläsningar och studiobesök.
 
All information om utställningar, festival och program finns på landskronafoto.org. 

På Konsthallen visas fotograferna Silvia Rosi, Anaïs Lopez, Yim Sui Fong, Lee Kai Chung och Sim Chi Yin.

Källa: landskrona Foto, Landskrona Konsthall, Skåne, Landskrona