Lödöse Museum

Foto: Lödöse Museum

Lödöse Museum som ligger i Lilla Edet välkomnar Dig till platsen för en av Sveriges första och största medeltida städer!

Genom utställningar och aktiviteter gör Lödöse Museum historien levande och tillgänglig för både vuxna och barn. Ett museum med tonvikt på arkeologiska fynd från medeltiden.

Här finns också utställningar om samtiden, en prunkande örtagård, kafé och butik. Lödöse Museum har ett flertal fasta utställningar exempelvis Örtagården. Här berättar Lödöse Museum om de medeltida örternas medicinska egenskaper, folktro och kuriosa kring dem. Örtagården är en oas för alla sinnen och en plats att bli inspirerad av. Örtagården vid Lödöse museum är en levande utställningsmiljö under ständig förändring, inspirerad av vad vi känner till om de medeltida örtagårdarna. Här berättar vi om de medeltida örternas medicinska egenskaper och folktro kring dem.

Sociala Medier: Facebook, Youtube, Twitter och Instagram.

Adress: Museivägen 1, 463 71 Lödöse
Telefon: + 46 10 441 43 81