Kulturparken Småland

Är du nyfiken på hemester i historisk miljö? Vill du få många upplevelser till ett schysst pris?

Nu lanserar Kulturparken Smålands Sommarkortet 2020 - ditt guldpass till hemestern. Du får fri tillgång till fyra museer under hela sommaren – juni, juli och augusti. Besök Smålands museum, Sveriges glasmuseum, Kronobergs slottsruin och Lantbruksmuseet Hjärtenholm (Alvesta) så många gånger du vill. Se en utställning i veckan, eller en om dagen!

- För mindre än 2 kronor per dag får den som semestrar på hemmaplan obegränsad tillgång till intressanta upplevelser. Sommarkortet vänder sig till alla som är nyfikna på lokal historia och kultur, eller bara vill ha sköna utflyktsmål, säger Petter Ericsson, programansvarig Kulturparken Småland.

Njut av detaljrikedomen i den exklusiva glasutställningen "Orrefors skatter". I utställningen "I skuggan av Vasa" lär du dig mer om hur Nils Dacke och Vasasönerna kom att prägla renässansslottet Kronoberg. Eller besök det mysiga kafét på Hjärtenholm där sommarens konstutställning "Orolig är jorden" visas. Bara så, ett axplock av vad du kan ta del av under sommaren.

Sommarkortet kostar 150 kronor och gäller som entré på Smålands museum, Sveriges glasmuseum, Lantbruksmuseet Hjärtenholm och Kronobergs slottsruin under juni, juli, augusti. Kortet är personligt men gäller för obegränsat antal besök under ordinarie öppettider. Sommarkortet säljs i receptionen på Smålands museum och på Kronobergs slottsruin.

Kolla gärna i Kulturparken Smålands sommarprogram! Där står allt om sommarens utställningar och aktiviteter.

Borta bra men museet bäst!

Källa: Kulturparken Småland