Kulturen, Lund

Foto: Nelly Hercberg, Kulturen.

Den 15 juni börjar Kulturens café med frukostöppet, måndag till fredag kl 8.00–9.30! Alla kan komma in och fika eller köpa med sig take away, man behöver inte betala entré. För våra museibesökare är caféet även öppet kl 10–17 alla dagar, och kvällsöppet till kl 20 på onsdagar.

Kulturens café ligger i friluftsmuseet på Kulturen i Lund. Här kan man slå sig ner bland historiska hus och trädgårdar på uteserveringen, och dagar med sämre väder kan man mysa i något av rummen inomhus.

Tidigare har caféet bara varit öppet för museibesökare, men från och med idag kan vem som helst komma in och köpa fika när det är frukostöppet. Gröna grinden på Adelgatan står då öppen, så man går rakt in till caféet. Kl 9.30 stängs Gröna grinden.

För museibesökare öppnar caféet igen när museet öppnar och har öppet tills museet stänger. Nu under högsäsong innebär det kl 10– 17 alla dagar, onsdagar till kl 20.

Sedan den 1 juni 2020 drivs Kulturens café av Norra Fäladens surdegsbageri

Källa: Kulturen I Lund