Kristianstads konsthall - WELLNESS – Participate, Tend and Befriend!

Slim & Krystal – Projekt med video, fotografi och objekt. Konstnärer Sidse Carstens, Rose Eken och Nils Gröndahl.

Utställningen presenterar samtidskonstens perspektiv på begreppet och fenomenet Wellness – välbefinnande – med 12 internationellt verksamma konstnärer. Vi välkomnar dessutom besökarna till en mängd aktiviteter med uppmaningen ”Delta, ta hand om och knyt an!”

Människors märkbart ökade intresse för hälsa och personligt välbefinnande är ett samhällsfenomen. Wellness har blivit en livsstil, där de mest hängivna delar övertygelsen om att välbefinnande är vägen till individuell lycka och harmoni, och till en bättre värld.

Samtidigt är Wellness en mångmiljardindustri som närs av förhoppningar och förtvivlan, önskedrömmar och besvikelser, och snudd på ouppnåeliga ideal. Garantier och löften kan vara vidlyftiga och verkligheten en annan, till höga kostnader.

Området Wellness växer i rasande fart, med en snabb produktion av nya koncept och trender – från skogsbad och retreats till olika åldersreducerande behandlingar och specialdieter.  För många människor har den sortens vårdande, av det inre och yttre, utvecklats till en ”nödvändighet” för att klara en hektisk vardag. På samma gång markerar det framgång i dagens samhälle – motivation, pengar och tid att ta hand om sig och sin kropp.

Medverkande konstnärer

Ditte Ejlerskov (DK), Feminist Health Care Research Group - Inga Zimprich and Julia Bonn (DE), The Institute for New Feeling – Scott Andrew, Agnes Bolt och Nina Sarnelle (US), Jeppe Hein (DK), Eleni Kamma (GR), Anna Ting Möller (SE), Nuleinn - Rine Rodin (DK) och Magga Ploder (IS), Pilvi Takala (FI), Slim & Krystal - Sidse Carstens co-lab med Rose Eken och Nils Gröndahl (DK), Sophie Utikal (US), Amanda Vincelli (CA) och UnfitBits - Tega Brain och Suraya Mattu (US).

Källa: Regionmuseet Kristianstad, Kristianstads konsthall, Skåne, Kristianstad

3/10 – 28/2 2021

Adress: Stora Torg, Kristianstad
E-Post:  info@regionmuseet.se