Konstmuseet i Hageby, Ateljé Krumeluren

Foto: Norrköpings Konstmuseum

Under fyra veckor flyttar Konstmuseets bildverkstad Ateljé Krumeluren ut till Hageby med närområde. Med i packningen finns stafflier, sprayburkar och blandat material för skapande aktiviteter.

Beroende på väder och vind poppar Krumeluren upp i Portenparken (Hageby), Vasaparken, Navestad, Ensjöbadet och i Mirum galleria. På plats finns Konstmuseets pedagog Lisa Lundell-Karlberg som tillsammans med feriejobbande ungdomar och personal från Stage Skandia låter den som vill få prova på att måla, göra graffiti eller pyssla, allt efter förutsättningarna.
– Att få komma ut så här är ett toppenbra sätt att visa upp Konstmuseet från den bästa sidan. Vi har haft Pop-Up-verksamhet tidigare och vet hur uppskattat det är. Vi skulle kunna göra det här jämt, säger konstpedagog Lisa Lundell-Karlberg.

Krumeluren Pop-Up är en del av Kultur- och fritidskontorets satsning Sommarlov i Hageby 2020, där biblioteket, CNEMA, Stadsmuseet, Kulturskolan/Stage Skandia erbjuder ett program fullt av roliga saker att göra.

Välkomna att se vad som händer!

Information om tider:
Tider och platser för Krumeluren Pop-Up meddelas dag för dag på Instagram-kontot @ateljekrumeluren. Det går även bra att kontakta Konstmuseets reception

011-15 26 00 eller konstmuseet@norrkoping.se

Vecka 28 ser den preliminära planen ut så här:

Måndag 6 juli dagtid                 Portenparken
Måndag 6 juli kvällstid             Vasaparken
Tisdag 7 juli dagtid                   Navestad
Tisdag 7 juli kvällstid                 Portenparken
Onsdag 8 juli dagtid                 Vasaparken
Onsdag 8 juli kvällstid               Ensjöbadet

Obs! att tiderna varierar (dagtid = ca klockan 13.00–15.00, kvällstid = ca 17.30–18.30).

Vecka 29-30 fortsätter Krumeluren att poppa upp. Håll koll på instagramkontot för exakta tider.

Källa: Norrköpings Kommun