Halmens Hus

Adress: Gammelgården 5, 666 31 Bengtsfors
E-post: info@halmenshus.com
Service: Museibutik
 Sociala Medier: Facebook och Instagram.
Halmens Hus i Dalsland är ett konsthantverkscenter och museum för halm som ligger på Majberget i utkanten av Bengtsfors i landskapet Dalsland med en vidunderlig utsikt över sjöar och skogar. Här kan du året runt se Halmens Hus basutställning som berättar om hur halm använts i olika kulturer under lång tid och berättelsen om varför halmen har fått så stor betydelse. Halmens Hus är Nordens enda museum för halmkonst.

Med traditionen som grund och med siktet inställt på framtiden arbetar Halmens Hus med att bevara och utvidga kunskapen och tekniken kring halmen och samtidigt hitta nya utmanande sätt att använda materialet. Här finns också tillfälliga utställningar, kurser, föreläsningar, konserter och andra arrangemang samt även en slöjdbutik som erbjuder hantverk av hög kvalitet.

Källa: Halmens Hus