Gotlands Museum - Längtans blå blommor

Foto: Gotlands Museum, "Flicka vid träd" av Naemi Eriksson.

Utställningen uppmärksammar att det var 100 år sedan den gotländska konstnären Naemi Eriksson (1920–2002) föddes. I utställningen presenteras ett urval av Erikssons drömska och berättande måleri i en kombination av glädje och melankoli. Bland verken finns hennes välkända blommor tillsammans med motiv föreställande människor och landskap.

Framskjuten till senare datum

Adress: Strandgatan 14, 621 56 Visby
E-Post: info@gotlandsmuseum.se
Service: Kafé, butik

Gotlands Museum tillgängliggör Gotlands konst, historia samt natur- och kulturarv för gotlänningar och besökare från hela världen. Museet drivs av Föreningen Gotlands fornvänner och består av det kulturhistoriska museet Fornsalen, Gotlands Konstmuseum, Visby ruiner samt museigårdarna Norrbys, Kattlunds och Petes.

Varje år besöker drygt 350 000 personer något av museets besöksmål. Gotlands Museum erbjuder utställningar, skolpedagogisk verksamhet, seminarier, föreläsningar, visningar, vandringar med mera. Museet bedriver också uppdragsverksamhet inom arkeologi, byggnads- och landskapsvård samt driver ett bokförlag, Fornsalens förlag, som bland annat ger ut årsboken Gotländskt arkiv.

Källa. Gotlands Museum, Gotland, Visby