Göteborgs Stadsmuseum

Foto; Kristin Lidell

I samband med helgens öppning av scenkonstutställningen FRISPEL på Göteborgs stadsmuseum släpptes en exklusiv digital visning med utställningsproducent Caroline Mårtensson på sociala medier. Trots inställt invigningsprogram har utställningen nått över 40.000 digitala besökare.

– Vi har fått ett fantastiskt gensvar på den digitala visningen, som nådde tiotusentals besökare bara under öppningshelgen. I dessa pandemitider när alla inte har möjlighet att besöka museet i den utsträckning de vill, ser vi digitala lösningar och visningar som ett jättebra substitut och komplement – och inte minst ett roligt sätt att tillgängliggöra våra utställningar för publiken, säger Helena Joelsson Ekström, chef för utställningar på Stadsmuseet.

Exklusiv inblick i scenkonsthistorien
I filmen, som bland annat publicerats på museets Facebook, Instagram och Youtube, får besökaren följa med utställningsproducent Caroline Mårtensson på en fartfylld resa genom den radikala scenkonströrelsens historia från 1960- till 00-tal - och uppleva föremål, kostymer och fotografier ur museets teatersamlingar som aldrig tidigare ställts ut – både från Göteborgs institutionsteatrar och fria grupper.

Se filmen och läs mer om utställningen här.Källa: Göteborgs Stadsmuseum
Till mer information om Göteborgs Stadsmuseum