Göteborgs Naturhistoriska Museum

Foto: Göteborgs Naturhistoriska Museum/Västarvet.

Göteborgs Naturhistoriska Museum (GNM) i Göteborg som ligger vid Slottsskogen precis bredvid Linnèplatsen välkomnar Dig till den biologiska mångfaldens hus! Naturhistoriska museet är Göteborgs äldsta museum. Det bildades 1833 med Kungliga Vetenskaps- och Vitterhetssamhällets naturaliesamlingar.

Naturen är full av överraskningar! På museet kan du uppleva berättelserna om universums ursprung, livets utveckling och gå i närkontakt med vilda djur från hela världen. Missa inte heller världens största monterade blåval, den afrikanska elefanten och andra uppstoppade kändisar i Museets utställningar eller möt allt från uråldriga fossil, spännande dinosaurieskelett och de vackraste fjärilar – men också en och annan blodigel.

Göteborgs Naturhistoriska Museum har ett flertal permanenta utställningar , exempelvis: Däggdjurssalen, Valsalen, Fågelgalleriorna, Fiskar och Reptiler, Livets historia och myllrande mångfald med flera.

Café, museibutik och matsäcksrum finns i lokalerna.

Sociala Medier: Facebook, Twitter, YouTube och Instagram.

Adress: Museivägen 10, 413 11 Göteborg
E-Post: gnm@vgregion.se