Fredriksdal museer och trädgårdar, Det talas om kärlek

Foto: Anna Bank. Historien får liv på Fredriksdal museer och trädgårdar.

I årets Historien får liv på Fredriksdal museer och trädgårdar får besökarna följa med brevbäraren på en postrunda genom århundranden. En runda som tar avstamp i 1700-talets krigsdrabbade Helsingborg och där det på varje plats som besöks, fram till det färgglada 1980-talet, överlämnas ett brev som talar om kärlek. Historien får liv arrangeras för tolfte året i rad och går av stapeln dagligen mellan 1 juli till 9 augusti.

Historien får liv är en årligt återkommande teaterguidning på friluftsmuseet Fredriksdal museer och trädgårdar. Titeln på årets föreställning är Det talas om kärlek. Upplevelsen erbjuds dagligen under perioden 1 juli till 9 augusti och pågår cirka en timme. Varje år har sitt tema och i år bygger scenerna på fyra olika kärleksöden. För den återkommande besökaren känns skådespelarna Vinga Magnusdotter och Pontus Eklöf igen.

Det talas om kärlek
Följ med brevbäraren på en postrunda genom flera århundranden och upplev fyra olika kärleksöden. Politisk kärlek, praktisk kärlek, oväntad kärlek och kärlek med förhinder. Guidningen tar avstamp i ett Helsingborg hårt drabbat av krig. Därefter tar tidsresan besökaren vidare till samma stad förvandlad av industrialismens optimism och framtidstro, vidare till när staden kämpar med ransonering och till sist stannar vi upp i ett det färgglada 1980-talet.

Produktion av Historien får liv 2020
Idé och produktion: Fredriksdal museer och trädgårdar
Grovmanus: Åsa Hässlekvist
Manus/dramaturg: Jan Mark
Regi och koreografi: Sara Ekman
Kostym & Rekvisita: Mari Lindh och Helsingborgs stadsteater
Projektledning: Charlotte Alheim
Medverkande i föreställningen: Vinga Magnusdotter, Pontus Eklöf Croneld, Filip Modig, Jonatan Göthman, Jonna Johannesson och Ester Hedlund med flera.

Coronaanpassning
Max 50 besökare/visning. Biljett hämtas i Fredriksdals huvudentré tidigast en timma innan start. Kan ej förbokas.

Källa: Helsingborg Stad