Ebelingmuseet - Interaction XXX

Fotograf/Källa: Haidar Mahdi

Haidar Mahdi — Interaction XXX

Installationen Interaction XXX syftar till att visualisera musik och de känslor du kan komma i kontakt med när du upplever Techno och eller Black Metal. Det handlar också om material och vad de kan uttrycka och skapa för referenser i sig själva, i kontrastförhållande mellan till exempel mjukt och hårt eller i mötet mellan keramikens skörhet och Black Metal kulturen. Helt skilda genrer som i en koalition skapar ett samtal, spänning och attraktion.

Haidar Mahdi (f.1986) är bosatt och verksam i Stockholm. Han är utbildad vid Konstfack på institutionen för keramik och glas och Kungliga konsthögskolan i Stockholm. Hans senaste utställningar 2020 har varit på Björkholmen Gallery, Galleri Panncentralen i samproduktion med Gustavsbergs konsthall och på Wanås konst. Haidar Mahdi är representerad hos bland annat Statens konstråd, Björkholmen Gallery och Sveriges allmänna konstförening, SAK.

7/11 - 3/1. 2021

Adress: Eskilstunavägen 5, 644 32 Torshälla