Dunkers Kulturhus - HBG Stories – bilden av Helsingborg,

Foto: Dunkers Kulturhus


HBG stories är ett magasin och ett koncept som handlar om Helsingborg och människorna som lever i staden. Mellan 15 oktober och 15 november 2020 kan du besöka fotoutställningen HBG Stories bilden av Helsingborg, på Dunkers kulturhus. Av 150 inskickade bidrag har en jury valt 25 bidrag som ska visa såväl amatörers som professionella fotografers bild av sundets pärla.


Under sommaren uppmanades stadens fotografer – både proffs och amatörer – att skicka in sin bild av Helsingborg. En jury med fotografen Kristina Eldon som ordförande valde ut 25 bidrag som nu ställs ut i nyrenoverade lokaler på entréplan i Dunkers kulturhus. Juryn hade lite över 150 bidrag att syna. Ordföranden Kristina Eldon säger såhär om urvalsarbetet:

Vi i juryn har fått glädjen att via ett gemensamt arbete erbjudas en inblick i helsingborgarnas eget Helsingborg, dess människor och vardagsliv, miljö och många skiftande aktiviteter. Vi har både fått se och läsa om fascinerande livsöden, om vardagliga händelser, filosofiska reflexioner, glädje och en stor portion nyfikenhet. En unik möjlighet att skåda rakt in i helsingborgarnas vardag, stora som små händelser. Det har varit svårt att välja i detta fantastiskt rika material med många bilder av hög kvalitet. Klart är att alla i inlämnade foton visar prov på stort engagemang för staden, dess miljö och människor. Det har varit ett nöje att få medverka i detta projekt, säger Kristina Eldon.

HBG Stories är ett nytt magasin som i samband med utställningens öppnande kommer ut med sitt tredje nummer. David Lindman är storyteller och copywriter och innehållsansvarig för det tryckta magasinet HBG Stories och säger så här om utställningsidén:

– Redan efter det första numret av HBG Stories i våras började vi leka med tanken på att göra en utställning med de bästa bilderna från magasinet. Tankarna tog fart när Dunkers kom in i bilden. Varför inte blåsa upp det och bjuda in fler? Kanske rentav åstadkomma något återkommande? Med en ordentlig jury på den proffsigaste av arenor. Det är ett kul sätt att samla kreatörer, både proffs och amatörer. Och ett sätt att få människor att känna efter och tänka till när det gäller staden vi alla delar. Foton med berättelser från Helsingborg, av helsingborgare till helsingborgare, på bästa sändningstid nere i city. För mig låter det som ett fint stopp på väg till eller ifrån en aw. Utställningen är en naturlig avknoppning av det tryckta magasinet. HBG Stories är ett koncept som vill försöka väcka tankar, beröra, synliggöra och underhålla utan att någonsin skriva på näsan eller sälja något. Det går att hitta på mycket intressant att göra under den flaggen, säger David Lindman.

Utställningen tar plats på det nyformade entréplanet på Dunkers kulturhus och utställningsproducent Anna-Carin Norén välkomnar tillskottet:

– Med utställningen HBG Stories bjuds vi in att betrakta en stor variation av stämningsfulla bilder. Tillåt dig själv att stanna upp, betrakta, reflektera och ta del av alla personliga motiv och berättelser.

Juryns medlemmar
Kristina Eldon – juryordförande - Fotograf
Herbert Tinz – fd bildchef Helsingborgs dagblad, journalist och verksamhetschef fontänhuset Malmö
Alexandra Lige Berglund – projektledare BoostHbg och fotograf
Anna Bank – fotograf Helsingborgs museer
David Lindman – storyteller Helsingborg stad och ansvarig för magasinet hbg stories
Anna-Carin Norén – utställningsproducent Dunkers kulturhus

Läs mer om HBGStories


Källa: Helsingsborgs Stad, Dunkers Kulturhus, Skåne, HelsingborgTider
15/10 – 15/11 2020

Info

Adress: Kungsgatan 1, 252 21 Helsingborg
Telefon: 042-10 74 00
E-post: kontaktcenter@helsingborg.se
Till Hemsida
Service: Museibutik, Kafé, restaurang